Keskiviikko, 8.4.2020 
Suoma, Suometar
Maakunta

Räväkkää keskustelua Kesälahden ja Kiteen kuntaliitoksesta

  • Karjalainen
Valtuutettu Raimo Oksman (kesk., kuvassa vasemmalla), kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen ja vt. hallintojohtaja Jari Tuononen keskustelivat kyselyn tuloksista. Valtuutettu Raimo Oksman (kesk., kuvassa vasemmalla), kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen ja vt. hallintojohtaja Jari Tuononen keskustelivat kyselyn tuloksista.
Mitään, mitä sovittiin kuntaliitoksessa, ei ole toteutunut. Ei edes seurantaryhmä ole kokoontunut kertaakaan. Näin harmitteli kesälahtelaisvaltuutettu Raimo Oksman (kesk.) tilaisuudessa, jossa esiteltiin viime keväänä toteutetun kyselyn tuloksia. Kuntalaisilta kysyttiin silloin, miten palvelut ovat muuttuneet kuntaliitoksen jälkeen.

Kyselyssä sinänsä ei ilmennyt mitään dramaattista, sillä suurimman osan mielestä palvelut ovat jatkuneet entisenlaisina. Kiitos saivat esimerkiksi kirjasto, päivähoito, liikuntapalvelut ja lukio. Moitteita tuli muun muassa teiden hoidosta, lääkäripalveluista ja terveyskeskuksen ajanvarauksesta.

Kyselyn julkistamistilaisuudessa tuli ilmi, että kesälahtelaisilla on paljon hampaankolossa. Valtuutettu Ari Asikaisen (kesk.) mielestä kesälahtelaisten suurin pelko on, että terveysasema jää toteuttamatta. Läsnäolijat mukaan lukien kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen vakuuttivat, että rakentamisesta on valtuuston päätös, jota noudatetaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Teknisen johtajan Antti Asikaisen mukaan suunnittelu on jo käynnissä Kesälahden entisen kunnantalon muuttamiseksi hoivasairaalaksi. Muutostyöt alkaisivat maaliskuussa ja olisivat valmiita ensi elokuussa. Heti tämän jälkeen alkaa Aurinkotalon muuttaminen terveysasemaksi.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa