Keskiviikko, 8.4.2020 
Suoma, Suometar
Maakunta

Vanha kyläkoulu paloi Juuassa maan tasalle

  • Karjalainen
Juuassa Raholan vanha kyläkoulu on palanut maan tasalle. Rakennuksesta ei jäänyt jäljelle muuta kuin peltivuoraus ja kolme savupiippua.

Sammutustöiden avuksi on tilattu kaivinkone.

-  Kaivinkone nostelee peltejä pois ja kaivelee tuhkaa ja kekäleitä, ettei sammutustöihin menisi ikuisuuksia. Yksi sammutusyksikkö on vielä paikalla suihkuttelemassa vettä hiillokseen. Vielä sammuttamistöihin kuluu useita tunteja, päivystävä palomesteri Kari Antikainen arvioi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi tutkii palon syttymissyytä. Antikaisen mukaan mikään ei viittaa siihen, että palo olisi tahallaan sytytetty.

-  Nyt kaivinkone myllää palopaikkaa tarkkaan, joten poliisit jäävät ennakkotietojen varaan. Eikä vielä voi tutkia, kun hiillos on yhä kuuma, Antikainen sanoo.

Vanha kyläkoulu on yksityisomistuksessa ja sitä käytetään kesänviettopaikkana. Paikalle saapuneet talon omistajat kertoivat, että he kävivät talossa edellisiltana, mutta eivät käyttäneet mitään laitetta, joka olisi voinut aiheuttaa palon.

-  Sähköt kuitenkin tulevat taloon, Antikainen huomauttaa.

Palosta ilmoitti hätäkeskukselle ohikulkija, joka oli havainnut talosta nousevan savua ja liekkejä. Ilmoitus tehtiin kello kahdeksan aikaan aamulla.

Rakennuksen katto romahti sisään heti, kun pelastuslaitos saapui paikalle. Antikaisen mukaan kävi kuitenkin nopeasti ilmi, ettei talossa hyvin todennäköisesti ollut ketään sisällä.

Koulurakennus on kooltaan arviolta 150 neliöltä. Tyynen sään vuoksi palossa ei ollut leviämisvaaraa pihassa olevaan varastorakennukseen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa