Lauantai, 24.8.2019 
Perttu
Maakunta

Kanervalassa aarreaitta, kaikkea virsikanteleesta lähtien

  • Karjalainen
Tavara kiertää, on nykypäivän trendi. Faktaa se on Joensuun Kanervalan entisissä Eväskontin tiloissa.

Pari kuukautta sitten avautuneen Realisointipalvelu Vatasen Leo Vatanen (kuvassa) esittelee isoa lasipurkkia, Riihimäen lasin valmistamaa.

-  Tämä purkki on ostettu vuonna 1972 Eväskontista, tästä samasta rakennuksesta. Nyt se on myynnissä täällä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Leo Vatanen pyörittää poikansa Mikko Vatasen kanssa realisointipalvelua. Yritys hoitaa konkurssipesät inventaariosta aina loppusiivoukseen, kuolinpesien jäämistön myyntiin ja välitykseen sekä tekee myös arviointeja, myy ja välittää irtaimistoja.

-  Yritys syntyi, kun minua pyydettiin realisoimaan kuolinpesiä. Nyt myymme käyttökelpoista ja arvokasta tavaraa kuluttajille.

Vanhoissa kaupan tiloissa on viihtyisä myymälä, jossa on vanhaa tavaraa eri vuosikymmeniltä. Lähes kaikilla niistä on tarinansa.

-  Esimerkiksi tämä klaffilipasto on tullut evakkoretken mukana rajan takaa. Tieto löytyi tuolta takaosasta.

Ihan kaikkien tavaroiden alkuperää tai valmistusvuotta ei voi sanoa.

-  Meillä on kolme kaunista virsikannelta, joiden alkuperästä tai valmistusvuodesta tai todellisesta arvosta ei ole faktaa. Yhden näistä lahjoitamme konservatoriolle, Vatanen kertoo.

Jos tavara kiertää ja palaa joskus takaisin sinne, mistä on lähtenyt, niin näin on käynyt myös Leo Vataselle. Esso-huoltamoistaan tunnettu Vatanen piti vuosia sitten toista huoltamoaan kivenheiton päässä nykyisestä aarreaitastaan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa