Torstai, 24.1.2019 
Senja
Maakunta

Sotaanlähdön muistomerkki kunnostettiin Valtimolla

  • Karjalainen
Valtimon miesten talvisotaan lähdön kunnostettu muistomerkki luovutettiin kunnalle viime perjantaina. Muistomerkin paikalta lähti 75 vuotta sitten 180 valtimolaista miestä ylimääräiseen harjoitukseen ja talvisotaan, ja heistä viisi on vielä elossa. Muistomerkin luovutti Tuomo Hölttä.

-  Kertokoon muistomerkki ajasta, jolloin isänmaa on mennyt yksilön toiveiden ja pyrkimysten edelle. Isänmaan kutsua on noudatettu, tietohallinnon päällikkö Leevi Kuokkanen siteerasi juhlapuheessaan patsaan 24 vuotta sitten pidetyn paljastustilaisuuden puhujan sanoja.

Muistomerkin vastaanottopuheessaan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Rauli-Jan Albert sanoi sodat voitettavan yksilöiden yhteistyöllä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tuo suomalaisten yhteispeli oli hänen mukaansa talvi- ja jatkosodissa erinomaista kotirintamalta ylimpään valtiojohtoon saakka.

-  Valtiot syntyvät ja tuhoutuvan sen mukaan, miten yksittäiset ihmiset järjestäytyvät luomaan ja puolustamaan sitä, mihin he uskovat. Itä-Euroopan tapahtumat näyttävät meille jälleen kerran, että itsenäisyys ja valtioiden itsemääräämisoikeus eivät ole itseisarvoja, Albert sanoi.

Tilaisuuteen osallistunut eversti Olavi Mattila vakuutti, ettei Kontiorannan varuskunnan lakkauttaminen ole vaikuttanut millään tavalla siihen, miten Savo-Karjalaa puolustetaan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa