play

Nurmes ei kiirehdi kuntayhtymän purkuun

Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi uskoo kuntayhtymän purkamisen tulevan vastaan valtion aikatauluttamana vuonna 2015.

Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi uskoo kuntayhtymän purkamisen tulevan vastaan valtion aikatauluttamana vuonna 2015. Kuva: Pirkko Keskinen

Karjalainen

Nurmes ei ole purkamassa Valtimon kanssa yhteistä terveydenhuollon kuntayhtymää nopealla aikataululla. Yhtymän purkaminen nousi esille Nurmeksen kaupunginhallituksen keskustelussa vastikään ja kimposi siitä myös kuntaliitoskeskusteluun.

Nurmeksen kaupunginjohtajan Asko Saatsin mukaan kaupunki varautuu kuitenkin valtion sosiaali- ja terveystoimen uudistuskaavailuihin, jotka ovat todennäköisesti viemässä kuntayhtymän ja odottaa Valtimoa neuvottelupöytään pikaisesti.

Kuntayhtymän purkamisen Saatsi uskoo tulevan vastaan valtion aikatauluttamana vuonna 2015.
Nurmes ei toisin sanoen aio lähteä hakemaan sote-järjestelyissä kustannuksia lisäävää välivaihetta vain joutuakseen uusiin muutoksiin valtion tahdon mukaan heti perään.

Saatsi myös kiistää kuntayhtymän tulevaisuuden nousseen keskusteluun valtimolaisten painostuskeinona liitoksen puolelle.