play

Kontiolahden veteraanipuisto avattiin veteraanipäivän kunniaksi - kuvakooste

Kontiolahden veteraanipuisto muistuttaa nykyisiä ja tulevia sukupolvia sotiemme veteraanien arvokkaasta ja uhrautuvasta työstä isänmaan hyväksi.

Kontiolahden veteraanipuisto muistuttaa nykyisiä ja tulevia sukupolvia sotiemme veteraanien arvokkaasta ja uhrautuvasta työstä isänmaan hyväksi. Kuva: Anni Karvinen

Karjalainen

Kontiolahteen avattiin tänään kansallisena veteraanipäivänä veteraanipuisto. Veteraanipuisto muistuttaa nykyisiä ja tulevia sukupolvia sotiemme veteraanien arvokkaasta ja uhrautuvasta työstä isänmaan hyväksi.

Puistossa sijaitsevat Onni Räsäsen muistokivi, joka on pystytetty kesällä 2006 sekä Mannerheim-ristin ritarien muistopaasit, jotka ovat paljastettu itsenäisyyspäivänä 2010. Kontiolahden seurakunnasta on saanut kolme sotilasta Mannerheim-ristin ritarin arvomerkin – enemmän kuin mistään muusta seurakunnasta.

Kontiolahden seurakunta osti maanviljelijä Onni Räsäseltä 1973 tehdyllä kaupalla sankarihautausmaan takaisen hehtaarin metsäalueen. Kaupan yhteydessä Räsänen lahjoitti alueella olevat 41 mäntypuuta seurakunnalle sodassa kaatuneiden ja sankarihautausmaassa lepäävän 41 sankarivainajan muistoksi.

Kanta-Joensuussa kansallisen veteraanipäivän juhlaa vietettiin Joensuun seurakuntakeskuksessa.
Pohjois-Karjalan rajavartioston komentaja, eversti Olli Lampinen muistutti kunniavelastamme sotaveteraaneille ja kehotti kaikkia muistamaan arjessaan, että" veljiä ei jätetä" ja "yhteinen hyvä ennen yksilön hyvää."