play

Pohjois-Karjalan poliisi varautuu kiireiseen vappuun

Karjalainen

Pohjois-Karjalan poliisilaitos varautuu vappuun lisäämällä poliisivalvontaa etenkin vapunaattona. Vapunaaton ajoittuminen maanantaille tietää poliisille kiireitä koko viikonlopuksi. Poliisi ennakoi, että osa vappukansasta aloittaa juhlimisen jo heti perjantaina.
Viime vuosina poliisia ovat työllistäneet vappuna maakunnassa erilaiset alkoholiin liittyvät häiriöt ja rikokset, rattijuopumukset, pahoinpitelyt sekä juopuneiden säilöönotot.
Vappuna myös alaikäisten tekemiä rikoksia ja rikkomuksia on huomattavasti enemmän kuin tavallisena viikonloppuna. Poliisi kohdentaakin valvontaansa entistä enemmän taajamiin, nuoriin ja nuorten alkoholinkäyttöön. Joensuun keskustan alueella valvotaan erityisesti Ilosaarta.
Poliisi kehottaa juhlakansaa huomioimaan muut ihmiset, huolehtimaan itsestään, sietämään jonotusta ja lähtemään ajoissa kotiin.
Vanhempia ja huoltajia muistutetaan, että heidän velvollisuutensa on huolehtia jälkikasvustaan.
Vapunpäivänä ainakin Joensuun keskustassa on syytä varautua kulkueisiin sekä poliisin liikenteenohjaukseen. Poliisi valvoo vapunpäivänä myös kuljettajien ajokuntoa.