Torstai, 21.11.2019 
Hilma
Maakunta

Senioripihan taloille etunimet - "Edustavat vankkaa nimiperintöä"

  • Karjalainen
Senioripihan huoneistoja rakennettiin alkuvuodesta 2014. Senioripihan huoneistoja rakennettiin alkuvuodesta 2014.
Joensuun Senioripihan talot ovat saaneet omat nimensä. Nimikilpailun raati valitsi yleisökilpailussa annetuista nimiehdotuksista talojen nimiksi Maija, Matti ja Martta. Nimikilpailun voittaneen ehdotuksen oli lähettänyt Riitta Junttila.

Torikadun varrella oleva talo nimetään Maijaksi ja Rauhankadun varteen rakenteilla oleva talo Matiksi. Kolmannen, Rantakadun varteen tulevan talon nimeksi tulee Martta.

-  Maija, Matti ja Martta edustavat vankkaa suomalaista nimiperintöä, joka on Senioripihan asukaskunnalle tuttu. Nimet ovat myös lyhyitä ja helposti muistettavia, nimien valitsijat tiedottavat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Talon nimiä käytetään yhdessä Senioripiha-nimen kanssa seuraavasti: Senioripihan Maija-talo, Senioripihan Matti-talo ja Senioripihan Martta-talo.

Ehdotuksia syys-lokakuun aikana järjestettyyn nimikilpailuun saatiin yli 150. Nimiehdotuksia pystyi antamaan netin kautta, sähköpostitse tai kirjeitse. Myös Senioripihan asukkaat ja toimijat pystyivät jättämään nimiehdotuksia Senioripihan palautelaatikkoon.

Senioripihan Kiinteistö Oy Seniorin ensimmäinen talo valmistui maaliskuussa 2014. Talossa 1, joka sijaitsee Torikadun varrella, on 75 ikäihmisille tarkoitettua vuokra-asuntoa sekä katukerroksessa Respectan toimitilat ja väliaikaisesti Joensuun terveyskeskuksen fysioterapian toimitiloja.

Toiseen taloon Rauhankadun varteen rakennetaan 80 vuokra-asuntoa tehostettua hoivaa tarvitseville ikäihmisille. Katukerrokseen tulee ikäihmisten kotona asumista tukevia palveluja, ravintola sekä ryhmätiloja muun muassa vertais- ja vapaaehtoistoimintaa varten. Talo otetaan käyttöön maaliskuussa 2015.

Kolmanteen taloon Rantakadun varteen suunnitellaan sekä vuokra- että omistusasuntoja ikäihmisille ja katukerrokseen toimitiloja.

Nimikilpailun raatiin kuuluivat Joensuun kaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksesta Marjatta Seppänen ja Anna-Kaisa Turunen sekä kaupungin viestinnästä Ville Moilanen ja Ritva Nevalainen. Senioripihaa edusti Marjo Hämäläinen, Kiinteistö Oy Joensuun Senioria/Y-Säätiötä Toivo Korhonen, Respecta Oy:tä Pekka Kovanen sekä Joensuun vanhusneuvostoa Pertti Vainionpää.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa