Lauantai, 19.10.2019 
Uljas
Maakunta

1500 euroa ylimääräistä? - Vuokraa yksityiskoppi luistelukentän laidalle

  • Karjalainen
Joensuun kaupunki kokeilee uutta ajatusta lämpimien pukukoppien takaisin tuomiseksi luistelukenttien laidoille.

Lämpimät kopit raivattiin pois jääkentiltä vaiheittain pari vuotta sitten.

Kaupunki tarjoaa sähköt, jos kansalaistoimijat, kuten vanhempainyhdistykset hoitavat kopin vuokraamisen ja kaikki siitä koituvat kulut.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Käytännössä kansalaistoimija vuokraa pukukopiksi soveltuvan lämpimän kontin yksityiseltä toimittajalta, ja kaupunki osoittaa pukukopille sopivan paikan sekä kustantaa sähköt kaupungin liittymästä, mikäli liittymä on saatavilla. Kansalaistoimija on pukukopin vastuullinen vuokraaja, joka tekee ja irtisanoo vuokrasopimuksen, vastaa kontin kuljetuskustannuksista, vuokrasta sekä siivouksesta, kaupunki tiedottaa.

Joensuun luistelukentät on jaettu kahteen kategoriaan. Kaupunki itse ylläpitää miehitettyjä jääurheilukeskuksia Rantakylässä, Niinivaaralla ja Louhelassa.

Näistä löytyy jatkossakin kaupungin ylläpitämät pukukopit. Muiden jääkenttien hoidosta vastaavat alueurakoitsijat. Niille on nyt siis mahdollista hankkia omalla rahalla lämmitetyt pukukopit.

Arvioidut kustannukset kopin vuokraajalle ovat noin 1  500 euron luokkaa, jos ajatellaan, että luistelukuukausia olisi talvessa neljä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa