play

Lieksalaisen somalin tilitiedot nettiin – poliisi aloitti esitutkinnan

Karjalainen

Poliisi on aloittanut esitutkinnan yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Lieksassa asuvan somalialaismiehen pankkitilin tiliotteesta julkaistiin internetin Facebook-yhteisöpalvelussa 28.4.2012 kuva, jossa näkyy miehen nimi, osoite sekä pankkitilin tapahtumatietoja ja tilin alkusaldo.

Poliisi on luokitellut jutun rasistiseksi viharikokseksi, koska tilinomistaja on ulkomaalainen ja tilitapahtumat on julkaistu Facebookissa olevassa maahanmuuttajavastaisessa keskusteluryhmässä. Julkaistut tilitapahtumat koskevat pääosin Lieksan kaupungilta tulleita maksuja. Tilitapahtumista ei ilmene, mitä maksuja kaupunki on miehen tilille maksanut.

Yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen on asianomistajarikos.
Asianomistaja on ilmoittanut kuulustelussa, että hän vaatii tekijöille rangaistusta. Pääepäiltynä on tiliotteen Facebook-profiilillaan julkaissut lieksalainen 29-vuotias mies.
Toisena epäiltynä on lieksalainen 43-vuotias nainen, joka oli jakanut tiliotekuvan  maahanmuuttajavastaisessa keskusteluryhmässä.

Julkaistut tilitapahtumat ovat herättäneet sosiaalisessa mediassa keskustelua ulkomaalaisille maksettavien avustusten suuruudesta.