Maanantai, 21.10.2019 
Ursula
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 1322

Maakunta

"Opiskelijat ylittävät tien kamikazena" - Isä suitsisi nopeusrajoituksia

Joensuussa asuva Eero Mononen, 50, (kuvassa) perää verkkaisempia nopeusrajoituksia ammattiopisto Luovin Liperin yksikön lähistölle, Kuopiontien ja Veljestien risteyksen kohdalle.

Liperin yksikkö sijaitsee Käsämän kylässä noin kaksikymmentä kilometriä Joensuusta Kuopion suuntaan. Monosen mukaan opiskelijat joutuvat ylittämään Kuopiontien "kamikazena" päästääkseen bussipysäkille. Tieosuudella on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

- Oppilaitoksessa on erityisoppilaita, joilla osalla on ongelmia liikkumisen kanssa. Risteyksen kohdalla ei ole suojatietä, opiskelijan isä Mononen teroittaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kuopiontie on erittäin vilkas tie. Kun oppilaat pääsevät koulusta neljän aikoihin, on jo hämärää ja liikennevirratkin ovat vilkastuneet. Olen pelännyt monesti, että heille sattuu jotakin, Mononen jatkaa.

Mononen alentaisi Kuopiontiellä nopeusrajoitusta myös Teboilin risteyksen eli Sotkumantien ja Käsämäntien risteyksen kohdalla.

- Liperistä päin on Teboilin risteyksessä vaikea kääntyä Kuopiontielle Kuopioon päin. Nopeusrajoituksen pitäisi muuttua 60 kilometriin tunnissa ennen risteystä.

Risteyksiin voitaisiin asentaa elektroninen liikennemerkki, jonka nopeusrajoituksia muutettaisiin viikonpäivän ja sään mukaan, Mononen väläyttää.

Mononen on valmis asettamaan Ylämyllyn Shellille ja Teboilille esille adressin, jossa vaaditaan risteysten nopeusrajoitusten syynäämistä.

- Haluan haastaa kansanedustajat, oppilaat, vanhemmat, opettajat ja muut tahot ajattelemaan seuraavaa: Jos säästämme loukkaantumisen puhumattakaan kuolemantapauksesta, olemme onnistuneet.

Risteykset on merkattu oheiselle kartalle.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa

Kuvagalleria

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa