play

Vielä ehtii kesäkuntoon heinäkuulle

Nopean laihdutuksen tulokset voivat hävitä nopeasti. Elimistölle parempi vaihtoehto on tasainen muutos.

Nopean laihdutuksen tulokset voivat hävitä nopeasti. Elimistölle parempi vaihtoehto on tasainen muutos. Kuva: Jouni Turunen

Karjalainen

Vielä ehtii kesäkuntoon, jos loma on vasta heinäkuussa.

–·Kesäkuulle on jo auttamattomasti myöhässä, mutta heinäkuulle ehtii vielä saada muutosta aikaan, kuntosali Foreverin Birgitta Pöllänen sanoo.

Herbalifen Hakkarainen uskoo päivittäiseen ponnisteluun.

–·Aina kannattaa aloittaa. Ei se ole vain maanantaipäivien juttu vaan joka päivä pitää tehdä töitä.  Elämäntapamuutos on tärkein, Hakkarainen päättää.

Pikadieetit houkuttavat edelleen.

–·Ihmiset eivät halua pitkäaikaista ponnistelua vaan nopeasti hyviä tuloksia. Lyhyessä ajassa nopeita tuloksia havittelevat helposti jojoilevat. Ennen kesää pudotetaan kymmenen kiloa, kesällä se tulee takaisin ja taas syksyllä yritetään pudottaa. Elimistölle olisi parempi tasaisempi muutos, Pöllänen miettii.

–·Paino tulee helposti tuplana takaisin, jos syö pelkkää vettä ja kaalikeittoa laihtuakseen. Pienillä muutoksilla voi saada tosi hyviä tuloksia, Pöllänen muistuttaa.

Laihdutusbisneksessä kenttä on pirstaloitunut. Vaihtoehtoja on valtavasti ja jokainen voi valita mieleisensä. Painonvartijoiden lopettamisen jälkeisessä Suomessa turvaudutaan netin laihdutusohjelmiin ja pussiateriankorvikkeisiin.