Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Maakunta

Konservatorion rehtori: Olemme puhuneet Porin-mallista

  • Karjalainen

Joensuun konservatoriolla ollaan luottavaisin mielin, vaikka toisen asteen oppilaitosten ylläpitämisluvat ja rahoitusmallit menevät uusiksi ensi vuonna.

-  Suhtaudun positiivisen toiveikkaana siihen, että toisen asteen koulutus säilyy meillä, toteaa konservatorion rehtori Pasi Hirvonen.

Uhkana on, että konservatorion tarjoama koulutus lakkautetaan. Myös koulutuksen sulauttaminen esimerkiksi koulutuskuntayhtymän alaisuuteen on mahdollista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Me olemme talon sisällä puhuneet niin sanotusta Porin-mallista, jossa koulutuskuntayhtymä ostaa palvelut konservatoriolta. Vielä asiasta ei ole kuitenkaan keskusteltu yhtymän kanssa, Pasi Hirvonen toteaa.

Suomen konservatorioliitossa on myös tutkittu mahdollisuutta, jossa kaikilla Suomen konservatorioilla olisi yhteinen hallinto, mutta valtio ei ole Hirvosen mukaan lämmennyt ajatukselle.

-  Konservatoriot ovat hajanainen kokonaisuus ja yhteinen hallinto ei näytä todennäköiseltä.

Joensuun konservatorion vahvuutena on sen opetuksen musiikillinen monialaisuus. Joensuussa opetetaan taidemusiikkia, pop-jazzmusiikkia ja kansanmusiikkia.

Kaikkiaan Joensuun konservatoriolla musiikkia opiskelee tai opettelee noin 1  200 ihmistä. Konservatorion rahoitusosuus on noin 1,2 miljoonaa euroa.

-  Näiden lukujen valossa säilyminen kaupungin alaisuudessa olisi mahdollista.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi