play

Poliisi kehottaa ilmoittamaan rattijuopoista

Karjalainen

Pohjois-Karjalan poliisi kehottaa ihmisiä ilmoittamaan rattijuoppoepäilyksistään. Rattijuopoista ilmoitetaan poliisille aiempaa ahkerammin, mutta poliisin mukaan ilmoitusaktiivisuudessa olisi edelleen parantamisen varaa.
–·Ihmisiltä saa silloin tällöin kuulla, että joissakin kylissä yksittäiset henkilöt ajelevat jatkuvasti juovuksissa ja tilanne on asukkaiden keskuudessa hiljaisesti hyväksytty. Räikeimpiä esimerkkejä ovat ne, että rattijuopon ajaessa ojaan pyydetään lähimmästä naapurista apuun traktori, jolla auto nykäistään takaisin tielle ja matka saa jatkua, poliisi kertoo tiedotteessaan.
–·Joskus poliisipartiot tapaavat näitä "tyhjiä arpoja". Poliisipartio on hälytetty ojaanajopaikalle, jossa on kuljettajana mahdollisesti päihtynyt henkilö, ja partion tullessa kohteeseen ei paikalta löydy kuin tuoreet hinausjäljet.
–·Naapurisovun ja tiiviin kylähengen nimissä ei pidä ryhtyä suojelemaan rikoksentekijöitä, poliisi painottaa.
Poliisi muistuttaa tiedotteessaan, että rattijuopon suojelusta voi pahimmillaan seurata peruuttamattomia seurauksia, kuten kuolemaan johtavia yliajoja, joista olemme saaneet viime aikoina lukea lehdistä.