Lauantai, 18.8.2018 
Leevi
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Maakunta

Heikkinen Yhtiöt maakunnan vuoden yrittäjä

Joensuulainen Heikkinen Yhtiöt palkittiin lauantai-iltana Pohjois-Karjalan Yrittäjien juhlassa.

- Paras lopputulos tulee työstä, ja on tekemisen seuraamus. Menestys ja myös tämä yrittäjätunnustus on henkilökunnan ansioita. Toimivaa koneistoa pyörittävät osaavat työntekijät, toteaa toimitusjohtaja Jarmo Heikkinen.

Ensi vuonna 30 vuotta toiminut lattia-alan urakointiyritys alkoi yhden miehen yrityksenä. Nyt Heikkinen työllistää noin 170 työntekijää ja on Pohjoismaiden suurin alallaan.

Yhtiön asiakkaita ovat rakennusliikkeet, kunnat ja laitokset. Yrityksen päätoimipaikka on Joensuussa ja lisäksi löytyvät toimipaikat Vantaalta, Lahdesta, Tampereelta ja Seinäjoelta. Toimialueena on koko Suomi.

- Liikevaihdosta melkein puolet tulee saneerauskohteista. Kun uutta ei rakenneta, niin saneerataan, kertoo yrittäjä.

Jarmo Heikkinen toimi 80-luvun alussa mattomiehenä Eharissa ja yrityksen lomauttaessaan henkilökuntaa oli Heikkinen iältään vasta 22-vuotias alan ammattilainen. Hän ei halunnut joutua kortistoon, joten hän perusti yrityksen.

Tänä päivänä Heikkinen Yhtiöiden kohteet ovat isoja. Viimeisimpänä valmistui Kauppakeskus Porin Puuvilla. Yrityksen käsialaa näkyy myös Kauppakeskus Goodmanissa Hämeenlinnassa, joka on osittain moottoritien päällä sekä Kauppakeskus IsoKristiinassa Lappeenrannassa, joka on parasta aikaa työnalla.

Maakunnan Vuoden Yrittäjä palkinnon saajat valitsi palkintoraati, johon Pohjois-Karjalan Yrittäjien hallitus oli nimennyt Kalervo Jaatinen Kiteeltä, Seija Leppäsen Joensuusta, Pentti Martikainen Joensuusta ja Jussi Väisänen Joensuusta.

Pohjois-Karjalan Yrittäjät uudistivat neljä vuotta sitten Maakunnan Vuoden Yrittäjäpalkinnon jakojärjestelmää niin, että Maakunnan Vuoden Yrittäjä-palkintoa laajennettiin kahteen sarjaan, jossa erikseen palkitaan pieni yritys.

Pohjois-Karjalan Yrittäjien Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa juhlapuheen piti rehtori Perttu Vartiainen. Yrittäjäjuhla kokosi Joensuun Carelia-saliin lähes 500 yrittäjää eri puolilta maakuntaa.