Tiistai, 10.12.2019 
Jutta
Maakunta

Joensuun keskustaan nousee romukuusi

  • Karjalainen
Turhiakin tavaroita ostetaan erityisen paljon joulun alla. Turhiakin tavaroita ostetaan erityisen paljon joulun alla.
Sinun valintasi -niminen romukuusi julkistetaan Joensuun torin kävelykadun puoleisessa reunaan tiistaina kello 13.00. Kuusen valmisti opinnäytetyönään käsityömuotoiluartesaaniksi valmistuva Riina Keyriläinen.

Kuusi on valmistettu Eettisen kaupan puolesta - yhdistystä varten. Joensuun kuusi on kaikkein suurin tämänvuotisista romukuusista, joista kaksi muuta sijaitsee Helsingissä ja yksi Tampereella. Kuusi on valmistettu yli 90-prosenttisesti kierrätysmateriaaleista.

-  Teos rohkaisee ihmisiä pohtimaan, mikä on tavaratuotannon hinta ja mikä joulussa on oikeasti tärkeää. Kuten kaikki taideteokset, tarkat vastaukset se jättää kuitenkin ihmisten itsensä pohdittavaksi, sanoo Eettisen kaupan puolesta ry:n puheenjohtaja Antti Kylänpää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eetin romukuuset ja Eettisesti epäkunnossa -kampanja muistuttavat ihmisiä ylettömän kulutuksen ongelmista. Ilmiötä symboloivat myös kuusen materiaalit, metalli ja koristeena käytetyt muoviset lelut.

Projektia ovat ohjanneet ammattiopiston opettajat Ari Peltola ja Seppo Timonen sekä Eettisen kaupan puolesta ry:n vapaaehtoiset pääkaupunkiseudulla ja Joensuussa. Kuusessa käytetyistä materiaaleista valtaosan on lahjoittanut Kuusakoski Oy.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa