Tulosta tämä sivu
Maakunta

32 sai sotaorpotunnuksen torstaina - "Merkitsee liittämistä joukkoon"

Joensuulainen Olavi Sinkkonen oli yksi torstaina sotaorpotunnuksen saanut. Joensuulainen Olavi Sinkkonen oli yksi torstaina sotaorpotunnuksen saanut.
Tänä syksynä on Pohjois-Karjalassa saanut sotaorpotunnuksen 370 henkilöä. Torstaina Uimaharjussa pidetyssä syksyn viimeisessä jakotilaisuudessa merkin sai rintaansa 32 sodassa isänsä tai äitinsä menettänyttä pohjoiskarjalaista.

Outokumpulainen Liisa Räsänen sanoo, että merkin saaminen merkitsee hänelle julkista liittämistä joukkoon, jolla on ollut menetyksiä sodassa.

Hän aikoo pitää tunnusta esillä ainakin itsenäisyyspäivänä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Idea merkissä on myös se, että siitä sotaorvot voisivat tunnistaa toisensa. Eivät näet monet naapuritkaan ole tienneet näitä taustoja toisistaan, sanoo rovasti Aune-Inkeri Keijonen, joka on Pohjois-Karjalan Sotaorvot ry:n puheenjohtaja ja valtakunnallisen Kaatuneiden Omaisten liiton hallituksen jäsen.

Sotaorpojen yhdistys on toiminut Pohjois-Karjalassa vuodesta 2001.

Sotaorporekisteriin on kirjattu 16  000 henkilöä. Tunnus ei oikeuta mihinkään sosiaaliseen tukeen sotaveteraanimerkin tavoin.

-  Toivomaamme lupausta kuntoutuksesta tai muusta heikommassa taloudellisessa asemassa olevien sotaorpojen auttamisesta ei tässä valtion taloustilanteessa luvattu. Tämä oli monelle sotaorvolle pettymys.

Sotaorporekisteri on auki vielä ainakin vuoden 2015 loppuun.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi