play

Maan nopein vauhti e-reseptiin siirtymisessä

Ilomantsissa jo 93 prosenttia lääkemääräyksistä on e-reseptejä. Ilomantsin terveyskeskuksessa sairaanhoitaja Tarja Orbiski opastaa Eila Parviaista.

Ilomantsissa jo 93 prosenttia lääkemääräyksistä on e-reseptejä. Ilomantsin terveyskeskuksessa sairaanhoitaja Tarja Orbiski opastaa Eila Parviaista. Kuva: Leila Virnes

Karjalainen

Paperiset lääkemääräykset ovat Pohjois-Karjalassa jäämässä historiaan nopeammin kuin missään muualla koko maassa.

Sähköiseen reseptiin jo siirtyneistä paikkakunnista vain Pellossa sekä Paimion-Sauvon kansanterveystyön kuntayhtymän alueella e-reseptin osuus kaikista lääkemääräyksistä on samaa luokkaa kuin Kontiolahdessa ja Ilomantsissa eli noin 90 prosenttia.

Ilomantsissa e-reseptejä kirjoitetaan tällä hetkellä koko maassa suhteellisesti eniten, jo 93 prosenttia kaikista. Sähköisen reseptin osuus koko maassa on yleisesti korkeintaan noin puolet.

Nurmeksessa ja Valtimolla e-reseptien kirjoittaminen alkoi vapun jälkeen. Maakunnan pohjoispäässäkin sähköisten reseptien osuus on jo 72 prosenttia.

E-reseptejä kirjoitetaan toistaiseksi Pohjois-Karjalan neljässä kunnassa. Seuraavaksi sähköinen resepti otetaan käyttöön Juuassa kesäkuun alussa. Viimeisenä tulevat mukaan Joensuun kaupunki ja keskussairaala vuodenvaihteessa.

Lisää aiheesta Karjalaisessa perjantaina.