play

Te-toimistolle ei löytynyt johtajaa - haku uusitaan

Karjalainen

Ensi vuoden alussa toimintansa aloittavan maakunnallisen Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimiston johtajan haku uusitaan. Johtaja Ritva Saarelainen Pohjois-Karjalan ely-keskuksesta perustelee hakuprosessin uusimista vähäisellä hakijamäärällä ja sillä, että uudelta johtajalta vaaditaan entistä vahvempaa hallinnollista osaamista.

–·Organisaatiouudistuksessa meille syntyy kooltaan selvästi aiempia suurempi työ- ja elinkeinotoimisto, jonka johtajalta vaaditaan muun muassa uuden organisaation hallinnollista eteenpäin viemistä, hän tarkentaa.

Työ- ja elinkeinoministeriön piti jo ensi viikolla julkistaa kaikkien 15 maakunnallisen toimiston johtajanimitykset. Saarelaisen mukaan Pohjois-Karjalan tavoin jatkoaikaa nimityksilleen ovat hakeneet myös Kuopion, Uudenmaan ja Pohjanmaan ely-keskukset.

–·Hakuaikaa on nyt jatkettu 23.5. saakka. Tähtäimessä on, että uusi johtaja nimitetään kesäkuun alkupäivinä, hän sanoo.

Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimiston johtajaa hakivat edellisessä haussa muun muassa Joensuun seudun työ- ja elinkeinotoimiston johtaja Jarmo Valtonen ja apulaisjohtaja Jarmo Vepsäläinen. Muista maakunnan toimistoista ei hakemuksia tullut.

Saarelaisen mukaan ensimmäisellä hakukierroksella mukana olleet hakijat ovat automaattisesti mukana myös uudella hakukierroksella.

Pohjois-Karjalan työvoima- ja elinkeinotoimistoon yhdistetään ensi vuoden alussa Joensuun seudun, Pielisen Karjalan ja Keski-Karjalan työ- ja elinkeinotoimistot.