Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Maakunta

Outokummun perussuomalaisten valtuustoryhmä yritti kaataa sote-tilauksen - samalla olisivat kaatuneet Joensuun ja Kontiolahden talousarviot

  • Karjalainen

Joensuun, Kontiolahden ja Outokummun sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteistoiminta-alueen avulla voi kaataa kertarysäyksellä kaikkien kolmen kunnan talousarviot, huomattiin Outokummun kunnanvaltuuston kokouksessa maanantaina.

Perussuomalaiset halusi Outokummun sote-tilaukseen 40  000 euroa lisämäärärahaa perhepalveluille.

Tässä vaiheessa päätöksentekoprosessia on kuitenkin mahdollista enää hyväksyä tai hylätä aiemmin sorvattu tilaus, sisältömuutoksia ei voi enää tehdä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jari Turpeinen (ps.) ehdottikin, että sote-tilaus palautetaan uudelleen käsiteltäväksi kolmen kunnan yhteiseen sote-jaostoon.

Tämä olisi tarkoittanut, että kaikkien kolmen kunnan sote-tilaukset, määrärahat ja maksuosuudet olisi pitänyt käsitellä uudelleen kaikkien ja käytännössä Outokummun lisäksi myös Kontiolahden ja Joensuun talousarviot vuodelle 2015 olisivat menneet uusiksi.

Muut Outokummun kaupunginvaltuuston ryhmät ottivat perussuomalaisten esityksen vastaan tyrmistyneinä.

-  Tämä on kömpelö yritys saada medianäkyvyyttä tärkeällä asialla eli perhepalveluilla. Hävetkää, ryöpytti Veli-Matti Raninen (kesk.).

Alkuperäinen sote-tilaus hyväksyttiin lopulta äänin 22-4. Vain Perussuomalaisten ryhmä äänesti sen hylkäämisen puolesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi