play

200 uutta poliisivirkaa - Pohjois-Karjalaan yksi

Pohjois-Karjalaan saadaan yksi uusi poliisivirka.

Pohjois-Karjalaan saadaan yksi uusi poliisivirka. Kuva: Jarno Pääkkönen

Karjalainen

Pohjois-Karjalan poliisilaitos saa yhden uuden poliisihenkilön Poliisihallituksen jakamasta lisärahasta, jolla koko maahan saadaan noin 200 uutta poliisivirkaa.

Poliisihallitus on päättänyt kohdentaa vuoden 2012 ensimmäisestä lisätalousarviosta saatavasta rahoituksesta noin 6,6 miljoonaa euroa henkilöstön lisäyksiin. Kohdennus merkitsee sitä, että poliisilaitokset ja poliisin valtakunnalliset yksiköt saavat lisärahaa 194 poliisin ja 14 lupahenkilön palkkaamiseen kesä- ja heinäkuun aikana.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan poliiseja palkataan erityisesti kentälle valvonta- ja hälytystehtäviin sekä rikostutkintaan.

Poliisivirat ovat pääosin vakinaisia virkasuhteita. Lupahenkilöstö palkataan tulossa olevien organisaatiouudistusten takia määräaikaisiin virkasuhteisiin.

Eniten eli yhteensä liki puolet kaikista jaossa olevista poliisiviroista saavat Itä-Uudenmaan (24), Länsi-Uudenmaan (20), Oulun (24) ja Helsingin (20) poliisilaitokset. Lisäksi liikkuva poliisi saa 8, keskusrikospoliisi 5 ja suojelupoliisi 3 uutta poliisia.

Jokainen poliisilaitos saa jaossa rahaa vähintään yhden lisähenkilön palkkaamiseen. Pohjois-Karjalan poliisilaitos kuuluu näihin vähintään yhden poliisihenkilön saaviin laitoksiin.

Poliisipäällikkö Kai Markkula sanoo, että ratkaisu poliisilaitosten yhdessä sopimiin vertailukriteereihin.

–·Käytännössä poliisivirkoja saavat nyt eniten ne poliisilaitokset, joilla on ollut eniten vajausta resursseissa, hän tarkentaa.