play

Outokummun syyskuinen henkirikos oli murha

Karjalainen

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus katsoi perjantaisessa jatkokäsittelyssään, että Outokummussa viime syyskuussa tehty henkirikos oli murha eikä tappo.

Vastaajana jutussa ollut 34-vuotias outokumpulainen mies jätettiin kuitenkin rangaistukseen tuomitsematta syyntakeettomana.

Oikeus passitti syytetyn tammikuussa välituomiolla mielentilatutkimukseen, jonka lopputuleman perusteella rangaistusta ei voitu tuomita.

Mielentilatutkimuslausunnon sisältö merkitsee, että mies pidetään vastentahtoisessa pakkohoidossa oikeuspsykiatrisessa sairaalassa.

Oikeus totesi vastaajan syylliseksi murhaan vasta äänestyksen jälkeen. Puheenjohtajana toimineen käräjätuomari Ilkka Myllysen mielestä kyseessä oli tappo, koska sitä ei oltu tehty lain tarkoittamalla erityisen julmalla tavalla.

Ammattituomarin mukaan tapahtumat ovat edenneet nopeasti rikospaikkana olleessa tekijän asunnossa, eikä ole näyttöä siitä, että tekijä olisi pitkittänyt tekoaan tarkoituksellisesti aiheuttaakseen uhrille kärsimystä.

Muuten puheenjohtaja oli lautamiesten kanssa samaa mieltä teosta. Äänestyksessä kolmen lautamiehen kanta voitti ja murhasyyte vei voiton äänin 3–1.