Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Maakunta

Varausten itsepalvelunouto otettu käyttöön Joensuun pääkirjastolla

  • Karjalainen

Joensuun pääkirjaston asiakkaat ovat siirtyneet käyttämään varausten itsenoutohyllyä, joka on sijoitettu aikuisten osastolle palvelutiskien viereen. Varaukset aakkostetaan asiakkaiden sukunimen mukaan.

Jos asiakas ei ole halunnut käyttää varaustunnuksena omaa nimeään, hän on voinut itse määritellä henkilökohtaisten varaustunnuksen.

Pääkirjastolta varauksia voi nyt myös noutaa heti kymmeneltä aamulla, joka on pääkirjastossa itsepalveluaikaa. Tällöin lainaus tehdään lainausautomaatilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Varausten itsepalvelunoudon ja lainausautomaatin yhteiskäyttö pienentää jonotusaikoja ja jatkossa voidaan keskittyä paremmin tiskillä asioiviin asiakkaisiin. Asiakaspalvelua ei tietenkään kirjastossa lopeteta, vaan jatkossakin saa palvelutiskiltä apua. Varausten noutohyllyn luona annetaan ensi alkuun myös opastusta, kertoo kirjastovirkailija Auli Rantasalo.

Varausten itsepalvelunouto on laajasti käytössä suurimmissa kirjastoissa ympäri Suomen. Vaara-kirjastojen muissa toimipisteissä varaukset noudetaan toistaiseksi samoin kuin aiemminkin.

Varaustunnuksen voi määritellä nettikirjastossa kohdassa ”käyttäjätiedot”. Varaustunnuksen saa myös asioimassa kirjastossa suoraan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi