Sunnuntai, 29.3.2020 
Joni, Joonas, Jouni
Maakunta

Lintuvisassa yli 1350 eri vastaajaa

  • Karjalainen
  • Kimmo Nevalainen
Viimeinen lintuvisan lintu oli metsäviklo. Metsävikloksi linnun tunnistaa muun muassa kaulaa tummemmasta selästä ja selän ja pyrstön kuvioinnista. Viimeinen lintuvisan lintu oli metsäviklo. Metsävikloksi linnun tunnistaa muun muassa kaulaa tummemmasta selästä ja selän ja pyrstön kuvioinnista.

Karjalaisen lintuvisa on ratkennut. Nikonin Action 8x40 CF -kiikarin voitti Suhmurassa asuva Heidi Laakkonen. Viimeisen kierroksen kirjapalkinnon eli Lars Svenssonin Lintuoppaan voitti Allu Arresto Joensuusta. Karjalaisen tuotepalkinnot saivat Hanna Räsänen Joensuusta, Aimo Neuvonen Nurmeksesta, Erkki Mustonen Hattuvaarasta, Tuula Pietarinen Tohmajärveltä ja Tiina Sivonen Lehmosta.

Viimeisellä kierroksella vastaajia oli yhteensä 745, joista 281 tiesi, että kuvan lintu oli metsäviklo. Metsävikloksi linnun tunnistaa muun muassa kaulaa tummemmasta selästä ja selän ja pyrstön kuvioinnista. Kahlaajat ovat kuvissa hankalia tunnistettavia, mikä näkyi myös väärissä vastauksissa. Liroa veikattiin 306, valkovikloa 84 ja rantasipiä 31 kertaa.

Karjalaisen lintuvisan neljäs vuosi teki kaikkien aikojen ennätyksen, kun keskimäärin kierrosta kohden vastaajia oli 858. Kaiken kaikkiaan kilpailuun osallistui yli 1·350 visailijaa, mikä on yli kaksisataa enemmän kuin viime keväänä, jolloin vastauskierroksia oli kaksi enemmän.

Lue lisää lauantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa