play

Lintuvisassa yli 1350 eri vastaajaa

Viimeinen lintuvisan lintu oli metsäviklo. Metsävikloksi linnun tunnistaa muun muassa kaulaa tummemmasta selästä ja selän ja pyrstön kuvioinnista.

Viimeinen lintuvisan lintu oli metsäviklo. Metsävikloksi linnun tunnistaa muun muassa kaulaa tummemmasta selästä ja selän ja pyrstön kuvioinnista. Kuva: Kimmo Nevalainen

Karjalainen

Karjalaisen lintuvisa on ratkennut. Nikonin Action 8x40 CF -kiikarin voitti Suhmurassa asuva Heidi Laakkonen. Viimeisen kierroksen kirjapalkinnon eli Lars Svenssonin Lintuoppaan voitti Allu Arresto Joensuusta. Karjalaisen tuotepalkinnot saivat Hanna Räsänen Joensuusta, Aimo Neuvonen Nurmeksesta, Erkki Mustonen Hattuvaarasta, Tuula Pietarinen Tohmajärveltä ja Tiina Sivonen Lehmosta.

Viimeisellä kierroksella vastaajia oli yhteensä 745, joista 281 tiesi, että kuvan lintu oli metsäviklo. Metsävikloksi linnun tunnistaa muun muassa kaulaa tummemmasta selästä ja selän ja pyrstön kuvioinnista. Kahlaajat ovat kuvissa hankalia tunnistettavia, mikä näkyi myös väärissä vastauksissa. Liroa veikattiin 306, valkovikloa 84 ja rantasipiä 31 kertaa.

Karjalaisen lintuvisan neljäs vuosi teki kaikkien aikojen ennätyksen, kun keskimäärin kierrosta kohden vastaajia oli 858. Kaiken kaikkiaan kilpailuun osallistui yli 1·350 visailijaa, mikä on yli kaksisataa enemmän kuin viime keväänä, jolloin vastauskierroksia oli kaksi enemmän.