play

Telekarelia varoittaa asiakkaitaan

Karjalainen


Huijausviesti on livahtanut joillekin yhtiön sähköpostiasiakkaille.
–·Tämä on kirjoitettu hiukan horjuvalla suomen kielellä: "Hei! Tämä on ilmoittaa teille, että olemme tällä hetkellä päivitystä meidän vanhan sähköpostipalvelimen osaksi vuoden 2012 versiolla..."
–·Voi, voi, Telakarelian toimitusjohtaja Pekka Pylväs huokailee lauantaina kuunnellessaan huijaussähköpostiviestiä, joka on lähetetty "Telekarelian" nimissä ainakin joillekin yhtiön sähköpostiasiakkaille.
–·Suomen kieli hieman suojaa. Konekäännökset ovat kömpelöitä, Pylväs jatkaa.
–·"Sinun odotetaan nyt antavan tilitiedot alla, jotta tätä kehitystä viedään onnistuneena: etunimi, sukunimi, sähköposti, käyttäjätunnus, salasana, salasana uudestaan."
Pekka Pylväs analysoi tilannetta:
–·Tämä on kalastusviesti, jolla yritetään onkia asiakkaan tietoja. Me emme kysy mitään tietoja sähköpostitse, eikä mihinkään tällaisiin sähköpostiviesteihin pidä vastata eikä mitään tietoja saa antaa.
Pylväs on saanut omaan sähköpostiinsa kopion viestistä.
Telekarelian asiakkaille lähetetään varoitusviesti, jossa varoitetaan vastaamasta huijausviesteihin.
–·Viesti on laitettu tietoisesti juuri viikonloppua vasten, kun meiltäkin tekniikasta kaikki ovat vapaalla. Pyrimme kuitenkin laittamaan ryhmäjakeluna varoituksen asiakkaillemme, Pylväs ilmoittaa hetkeä myöhemmin.
Kello 20.30 Telekareliasta ilmoitetaan, että viesti ei ole päässyt yhtiön palvelimelle, vaan se on lähetetty yhtiön nimissä aivan muualta.