play

Joensuun torilavalle pääsee torstaisin esiintymään ilmaiseksi

Torilava on torstaisin avoin kaikille. Kuvassa viime syksyn Gospel-festivaaleilla esiintynyt Zambian Vocal Collection -kuoro.

Torilava on torstaisin avoin kaikille. Kuvassa viime syksyn Gospel-festivaaleilla esiintynyt Zambian Vocal Collection -kuoro. Kuva: Jouni Turunen

Karjalainen

Joensuun kauppatorilla olevan esiintymislavan käyttö tulee torstaisin ilmaiseksi. Torilavalla voi esiintyä kesäaikana torstaisin kello 9–14 välisenä aikana ilman korvausta. Muina aikoina torilavan vuokraaminen esiintymisiä varten maksaa 57,20 euroa. Ilmaisten torstaiden esiintymisestä tulee kuitenkin ilmoittaa etukäteen kaupungin järjestelypalveluihin.
–·Pidämme yllä kalenteria ja katsomme, etteivät esiintymiset tule päällekkäin. Samalla pystymme seuraamaan, että suunnitelluissa esiintymisissä pysytään hyvän maun rajoissa, eikä esimerkiksi melusta aiheudu haittaa muulle toritoiminnalle, perustelee käytäntöä kaupungin järjestelyvastaava Jorma Saukkonen.
Jos esiintyjä tarvitsee torilavalle äänentoistoa, valoja tai muuta tekniikkaa, on hänen hankittava ne itse.
Maksuttomia torilavatorstaita on tänä kesänä tämän viikon torstaista alkaen viisi kertaa ennen juhannusta ja sen jälkeen neljästi elokuussa. Juhannukselta heinäkuun loppuun torilava on vuokrattu Joen Kulttuuritoria varten. Siksi sinä aikana ilmaiset esiintymiset eivät ole mahdollisia.
Lisäksi torilavan esteettömyyttä parannetaan toukokuun aikana, kun lavalle rakennetaan invaluiska. Myös pukusuojaan pääsyä helpotetaan.
Torilavan käytön lisäämistä ja esteettömyyden parantamista vaadittiin viime syksynä tehdyssä valtuustoaloitteessa.
Torilavan esiintyjäksi voi ilmoittautua puhelimitse numeroihin 050·511·1198 ja 0500·970· 601 tai sähköpostitse jorma.saukkonen@jns.fi ja tarja.rytkonen@jns.fi.