play

Kukkolan tilalle uusi syystapahtuma

Karjalainen

Joensuussa järjestetään kesän jälkeen elo-syyskuun vaihteessa uusi kaksipäiväinen Syyssatoa-tapahtuma. Kukkolan tilalla pidettävä Syyssatoa syntyy laajalla yhteistyöllä ja se korvaa kolme aiempaa erillistä tapahtumaa. Näin Kukkolaan siirtyvät aiemmin Joensuun keskustassa ollut Sadonkorjuutapahtuma, Reijolassa järjestetty Syyshavinat ja Joensuun kylien Kylähulinat.
–·Nämä kolme erillistä, mutta kuitenkin yhdessä rakennettavaa tapahtumaa antavat monipuolisen ja virikkeellisen mahdollisuuden tutustua sekä maakunnallisiin että paikallisiin toimijoihin, kertoo pääjärjestäjän Proagria Pohjois-Karjalan viestintävastaava Anu Pesonen.
Hänestä Kukkolassa on upeat puitteet tämänkaltaisille tapahtumille.
–·Saamme Sadonkorjuutapahtumaan nyt lisäksi erilaisten järjestöjen ja palvelujen esittäytymisiä. Kukkolassa voimme tarjota koko päivän kestäviä elämyksiä. Saamme Kukkolaan mukaan myös kauan kaivatut eläimet.
Kukkolaan järjestetään tapahtuman molempina päivinä maksuton bussikuljetus Joensuun keskustasta.
Sadonkorjuutapahtumalla on pitkä perinne. Sitä vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1991. Tänä vuonna tapahtumalle antaa leimaa myös Proagria Pohjois-Karjalan 125-vuotisjuhlavuosi.
Pyhäselän 4H-yhdistys järjesti Syyshavinoita aiemmin Reijolan yhteisötalolla. Nyt on vuorossa seitsemäs kerta.
–·Tapahtumassa on ollut paikallisia järjestöjä esittelemässä toimintaansa ja myyjiä myymässä tuotteitaan. Syyshavinoihin toivotaan saapuvan lapsiperheitä niin lähialueilta kuin kauempaakin, kertoo Pirjo Poutanen Pyhäselän 4H-yhdistyksestä.
Joensuun maaseutualueella on yli 40 kyläyhdistystä tai kylätoimikuntaa.
–·Syyshulinat on hyvä tilaisuus tuoda kyliä esille, kertoo kyläisännöitsijä Erkki Martikainen Joensuun kylät ry:stä.
Kukkolan tapahtumassa esitellään kyliä ja kylätoimintaa. Kylien väki tuo tapahtumaan myös teatteria, runoja, soittoa ja laulua.