play

Mäkisalo-Ropponen: Joensuun vahvuudet käännetty heikkouksiksi

Karjalainen

Pääesikunta esittää selvityksen perusteella, että puolustusvoimien palvelukeskuksen toiminta sijoitettaisiin pääosiltaan Tuusulaan. Pääesikunta pitää Tuusulaa ylivoimaisena vaihtoehtona muihin tarkasteltuihin sijoitusvaihtoehtoihin verrattuna sekä toiminnallisin että henkilöstöön liittyvin syin. Lisäksi poikkeusolojen toimintamahdollisuuksia on korostettu selvityksessä.
Joensuulainen kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) kummastelee pääesikunnan selvitystä, jossa muun muassa Joensuun vahvuudet ovat käännetty heikkouksiksi.
–·Maakuntien työllisyyskehityksen ja puolustusvoimien koko maan kattavan läsnäolon kannalta pääesikunnan esitys on lohduton ja luonteeltaan toimintoja edelleen keskittävä. Pääesikunnan perustelut Tuusulan ylivoimaisista toiminnallisista ja henkilöstöön liittyvistä eduista tuntuvat osin jopa tarkoitushakuisilta ja muita vaihtoehtoisia sijoituspaikkakuntia vähätteleviltä, hän sanoo.
Hänestä valtionhallinnon palvelukeskus Palkeet Joensuussa on malliesimerkki toimivasta alueellistamisesta.
–·Osaavasta ja ammattitaitoisesta työvoimasta ei ole Joensuussa pulaa, ja hyvä koulutustarjonta takaa sen saannin jatkossakin, Mäkisalo-Ropponen painottaa.