play

Netistä tukea pienten lasten vanhemmille

Karjalainen

Joensuulaiset lasta odottavat vanhemmat sekä vauva-, leikki- ja alakouluikäisten lasten vanhemmat voivat nyt kysyä mieltään askarruttavista asioista www.vastaamo.fi·-verkkopalvelusta. Uuden neuvontapalvelun kokeilu alkoi Joensuussa toukokuun alussa ja päättyy marraskuun lopussa.
Vastaamo.fi -palvelussa asiantuntijat vastaavat parisuhteeseen, lasten kasvatukseen ja vanhemmuuteen liittyviin kysymyksiin arkivuorokauden sisällä. Palvelua voi käyttää palvelusetelillä, joita jaetaan lapsiperheiden vanhemmille neuvoloissa ja päivähoidon perhetyössä sekä perhesosiaalityössä. Oman Vastaamo.fi-palvelusetelin vanhemmat voivat saada Kauppakadun, Marjalan, Niinivaaran, Noljakan ja Rantakylän neuvoloista sekä perhetyöstä tai perhesosiaalityöstä.
–·Monella joensuulaisella vanhemmalla on nyt mahdollisuus päästä käyttämään matalan kynnyksen sähköistä palvelua, jossa voi asioida suojatun tietoliikenneyhteyden yli mihin vuorokauden aikaan itselle parhaiten sopii, kuvailee palvelua Mental Capital Care Oy:n kuntapalveluista vastaava johtaja Olli Marjalaakso.
Kokeilun kustannuksista vastaa Joensuun kaupungin sosiaalipalvelut.
–·Kokeilu on osa Joensuun kaupungin suuntaa siirtää perhepalvelujen painopistettä entistä enemmän kohti matalan kynnyksen tukipalveluja. Kokeilun ajalta kertyneiden kokemusten pohjalta tehdään ratkaisut toiminnan jatkamisesta, sanoo sosiaalipalvelujen johtaja Marjo Lavikainen.