Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Maakunta

Metropolista suunnitellaan siltaa Centrumiin

  • Karjalainen

Joensuun keskustaan suunnitellaan toista kadun ylittävää kävelysiltaa, joka yhdistää kaksi suurta liikekiinteistöä. Nyt sellainen on tulossa Kauppakadun yli. Yhdyskäytävä yhdistäisi Metropolin liikekeskuksen, jonka kakkoskerroksessa toimii muun muassa Anttila, ja Kauppakadun toisella puolella olevan Centrumin liikekiinteistön, jossa on muun muassa Clas Ohlsonin myymälä.
Yhdyskäytävä rakennetaan Kauppakadun yli juuri toisen kerroksen tasolle.
Kauppasillan rakentamista suunnittelevat kiinteistöt omistavat yhtiöt. Ne ovat hakeneet kaupungilta kaavamuutosta. Yhtiöiden mukaan yhdyskäytävä parantaisi kiinteistöissä toimivien liiketilojen yhteyttä, tukisi autopaikkojen yhteiskäyttöä ja parantaisi liikenneturvallisuutta kadulla.
Kaavaprosessi on alkuvaiheessa. Tavoitteen mukaan kaavamuutos valmistuu päätettäväksi loppuvuodesta. Rakentaminen voisi alkaa sen jälkeen, kun kaava tulee lainvoimaiseksi.
Kaupungin kannalta asiaan liittyy myös se, että tekeillä olevassa osayleiskaavassa ehdotetaan kävelykadun jatkamista Kauppakadulla juuri sille osuudelle, jonka yli kauppasiltaa suunnitellaan.
Joensuun ensimmäinen kauppasilta valmistui Niskakadun ylle talvella 2008. Se yhdistää toisiinsa Ison Myyn ja Metropolin kauppakeskuskorttelit. 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa