Lauantai, 24.8.2019 
Perttu
Maakunta

Sinivuokkojen kuulemat huhut pitivät paikkansa - 36 mopoilijaa nalkkiin

  • Karjalainen

Pohjois-Karjalan poliisin ja liikkuvan poliisin tehovalvontaviikko näytti toteen sen, mitä oli osattu vähän jo pelätäkin: poliisin haaviin jäi yhteensä 36 viritettyä mopoa ja muutama kevytmoottoripyörä, joiden moottorin tehoa oli nostettu niin paljon, että niitä on pidettävä moottoripyörinä.

–·Tulos oli sen mukainen, mitä huhujen ja yleisöltä saamamme palautteen perusteella oli odotettavissakin. Mutta siitä huolimatta tilanne on erittäin huono ja huolestuttava. Kysehän on puhtaasta piittaamattomuudesta, sanoo ylikomisario Vesa Kostamo.

Kevytmoottoripyöriksi viritellyistä mopoista luokiteltiin suoralta kädeltä muutama, koska niiden nopeus nousi yli 65 kilometriin tunnissa. Omistajat saavat aikanaan myös veroseuraamuksia.

–·Jos kyse on mopoautosta, niin silloin puhutaan jo yli tuhannen euron veromaksusta. Mutta tavallistenkin mopojen osalta lisäverolappu on satoja euroja, sanoo Kostamo.

Kostamon mukaan suurimmalla osalla viritykset olivat kuitenkin vain pieniä muutoksia, joista kuljettaja selvisi sakoilla ja katsastusmääräyksellä. Osa mopoilijoista määrättiin myös ajokieltoon, joka minimissäänkin on kuukauden mittainen.

Poliisi tavoitti liikenteestä myös muutaman kevytmoottoripyörä, joiden moottorin tehoa oli nostettu niin, että ne oli katsottava moottoripyöriksi. Niiden kuljettajat syyllistyivät myös ajo-oikeudetta ajoon. Sakkojen lisäksi hekin saavat aikanaan uuden verolapun ajokistaan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa