Lauantai, 24.8.2019 
Perttu
Maakunta

Amk:n johtokunnan enemmistö kannattaa musiikin säilyttämistä

  • Karjalainen

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun johtokuntana toimiva Joensuun kaupunginhallitus päätti maanantaina äänin 7–4 esittää opetus- ja kulttuuriministeriölle, että vielä avoinna oleva aloituspaikkojen karsinta kohdennettaisiin musiikin sijasta maaseutuelinkeinojen koulutusohjelmaan, joka näin lakkautuisi.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on edellyttänyt Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun leikkaavan aloituspaikkoja sadalla. Johtokunnan päätöksen mukaan koulutuspaikkojen vähennyksestä 40 kohdentuisi tekniikan koulutusohjelmiin, 40 kulttuurialalle ja 20 luonnonvara-alalle.

Johtokunnan päätös on päinvastainen kuin ammattikorkeakoulun hallituksen viime viikolla. Hallitus leikkaisi vielä avoinna olevat 20 aloituspaikkaa musiikista niin, että musiikin koulutus Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa lakkaisi.

Äänestyksessä vähemmistöön jääneet johtokunnan jäsenet jättivät päätökseen eriävän mielipiteen. Heidän mielestään hallituksen kanssa yhdenmukainen päätös olisi ollut ammattikorkeakoulun omien strategioiden, oppilaitoksen ja maakunnan edun mukainen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö varasi ammattikorkeakoululle ja sen ylläpitäjänä Joensuun kaupungille mahdollisuuden tehdä oman esityksensä leikkausten kohdentamisesta kesäkuun alkuun mennessä. Kun paikalliset esitykset ovat ristiriitaisia, lopullinen ratkaisu asiassa on jäämässä ministeriölle.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa