Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Maakunta

Kiusattu citylapinpöllö pelastettiin hoitoon

  • Karjalainen
  • Marko Puumalainen
Ruokaa ja vettä saanut pöllö oli tiistaina virkeä, ja harrastajat toivovat sen toipuvan, jotta lintu voitaisiin palauttaa takaisin luontoon. Ruokaa ja vettä saanut pöllö oli tiistaina virkeä, ja harrastajat toivovat sen toipuvan, jotta lintu voitaisiin palauttaa takaisin luontoon.

Maanantaina Joensuun keskustassa varisten kiusaamaksi joutunut lapinpöllö on päässyt hoitoon joensuulaisen lintuharrastajan luokse.

Ensimmäiseksi pöllön ja varisten välistä kärhämää seurattiin maanantaiaamuna Koulukatu 34:n pihassa. Pöllö oli asettunut istumaan talon pihakoivuun, josta varikset yrittivät sitä häätää pois. Välillä varikset poistuivat paikalta mutta tulivat hetken päästä takaisin kiusaamaan pöllöä suuremmalla joukolla. Tapahtumia seuranneen asukkaan mukaan varikset onnistuivat nyppimään pöllöltä jo tällöin sulkia irti.

Koulukatu 34:stä lapinpöllö suuntasi seuraavaksi lähellä olevan päiväkoti Pääskyn pihaan. Varikset seurasivat perässä ja jatkoivat pöllön hätyyttelyä. Päiväkodin henkilökunta soitti tilanteesta hälytyskeskukseen, ja lopulta paikalle saapui kaksi joensuulaista lintuharrastajaa.

Lintuharrastajat saivat otettua pöllön kiinni haavilla ja tekivät linnulle nopeasti kuntotarkastuksen. Pöllö oli nälkiintynyt, ja varikset olivat ehtineet tehdä pahaa jälkeä: linnulta puuttui suuria tukkoja höyheniä muun muassa niskasta.

Parhaillaan lapinpöllö on hoidettavana toisen lintuharrastajan luona. Ruokaa ja vettä saanut pöllö oli tiistaina virkeä, ja harrastajat toivovat sen toipuvan, jotta lintu voitaisiin palauttaa takaisin luontoon.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa