Torstai, 9.4.2020 
Elias, Eelis, Eeli
Maakunta

Mopokerhossa opetellaan metallitöitä - "Tärkein homma häiriötön yhdessäolo"

  • Karjalainen

Seitsemättä vuotta Lieksan Kuhmonkadun koulun teknisen työn tiloissa toimiva nuorten tekniikka- ja mopokerho, Pietun kerho, on opettanut kymmenille, ellei jopa sadoille lieksalaisille nuorille metallityön perusteet.

- Tärkein homma meillä täällä kuitenkin on häiriötön yhdessäolo. Sen jälkeen ryhdytään harrastelemaan muuta, kerhon ohjaaja Matti Leinonen kertoo.

Kerhon alkuvaiheessa syksyllä 2008 toimintaa leimasivat vahingonteot ja kiusaaminen. Kerhon toiminta oli jopa katkolla, mutta yksinkertainen varoitusjärjestelmä toi lopulta touhuun kaivatun järjestyksen. Kevään 2011 jälkeen kerhossa ei ole kirjattu yhtä ainoata häiriötä, vaikka kävijämäärä on kasvanut runsaasti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Teknistä työtä opetetaan yhä peruskoulussakin, mutta kerhon kautta harrastuneisuutta voi syventää. Kerhoon hakeutuvat juuri ne, joita touhu oikeasti kiinnostaa.

- Todistuksen numeroa täällä ei voi nostaa, mutta näkyyhän taitojen kasvaminen väkisin myös perusopetuksen puolella, kerhon toinen ohjaaja, teknisentyön opettaja Esko Honkanen sanoo.

Lue lisää maanantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa