Tiistai, 13.4.2021 
Tellervo
Maakunta

Joen yö pysyttelee Pielisjoen rantamilla

  • Karjalainen
Joensuun kesä päättyy tuttuun tapaan Joen yöhön. Tapahtuma tarjoaa kaikenikäisille pääsymaksuttomia kulttuuri- ja taide-elämyksiä. Joen yön järjestää 28. elokuuta Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut ja sen toteuttaa Valoparta Oy.

- Joen yön esiintyjä- ja järjestöilmoittautuminen alkoi keskiviikkona, ja se päättyy perjantaina 15. toukokuuta. Ilmoittautuminen tehdään tapahtuman verkkosivujen kautta. Sen avulla jokaisen on helppoa antaa meille tarvittavat perustiedot, tapahtuman tuottaja Minna Valonen kertoo.

Tänä vuonna tapahtuman kattoteemana on maailmanmusiikki. Teema kokoaa alleen laveasti etnistä musiikkia sekä perinteistä ja uutta kansanmusiikkia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Maakunnassamme on pitkät kansanmusiikkiperinteet ja vahvaa kamu osaamista. Haluamme tuoda sitä ohjelmassa monipuolisesti esille, Kari Kola Valoparta Oy:stä sanoo.

Joen yö yhdistää ohjelmaansa Hippa-festivaalin kanssa, sillä tapahtumat ovat sisällöltään hyvin lähellä toisiaan, joten näiden yhdistäminen on luontevaa.

Viime vuonna Joen yö siirtyi kokonaisuudessaan jokirantaan. Tänä vuonna Suvantosillan remontti aiheuttaa tapahtuma-alueeseen jälleen muutoksia, sillä jokirannan puisto ja Rantakatu ovat työmaan keskellä.

- Haluamme pysyttäytyä joen liepeillä. Kaupunkilaiset ottivat uuden tapahtuma-alueen viime vuonna niin hyvin vastaan, ettemme haluaisi päästää jokirannasta irti, Kola toteaa.

Joen yön festarialue alkaa ravintolalaiva Elinan luota, Teatterin puistosta jatkuen Vapaudenpuiston kautta Taitokorttelin ja Surakan pihapiireihin.

-  Suljemme lisäksi tapahtuma-alueen katuosuudet. Näin saamme alueesta autottoman ja voimme levittäytyä turvallisesti katuosuuksille, Valonen sanoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi