Keskiviikko, 12.8.2020 
Kiira, Klaara
Maakunta

Somalitaustaista taksikuskia pahoinpidellyt sai ehdollista vankeutta - uhri yhä sairauslomalla

  • Karjalainen
Somalialaislähtöistä taksinkuljettajaa pahoinpidellyt 45-vuotias mies tuomittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Tuomio tuli pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Käräjäoikeus katsoi, että teon vaikuttimena oli kuskin rotu ja etninen alkuperä.

Teot tapahtuivat Lieksassa viime marraskuun alussa aamuyöllä, kun taksiyrittäjän renkinä ajanut 22-vuotias mies sai tilauksen paikalliseen ravintolaan. Sieltä kyytiin tuli kaksi miestä, joista nyt tuomituksi tulleen ja kuskin välille syntyi kinaa maksusta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

45-vuotias kyydittävä nosti kuskin väkisin ulos autosta ja löi häntä jollakin esineellä päähän. Taksikuksi meni tajuttomaksi ja sai lyönnistä avohaavoja. Lisäksi tekijä uhkasi tappaa taksikuskin.

Tekijän on korvattava uhrille pahoinpitelyn aiheuttamasta kivusta ja särystä sekä tilapäisestä haitasta 3  500 euroa. Laittoman uhkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä korvattavaa tuli 600 euroa ja uhrin käräjäkuluja valtiolle 1  841 euroa.

Miehen on korvattava vakuutusyhtiölle reilut 1  600 euroa.

Taksiyrittäjälle on korvattava vereentyneen auton pesusta 200 euroa ja maksamaton osa kyydistä, kymmenen euroa.

Taksikuski on vielä ainakin toukokuun loppuun saakka masennuksen ja traumaperäisen stressihäiriön takia sairauslomalla. Vuonna 2008 Suomeen muuttanut uhri on tapauksen johdosta kärsinyt pelkotiloista, unettomuudesta ja ahdistuksesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi