Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Maakunta

Luovi irtisanoo Liperissä 19

  • Karjalainen
Ammattiopisto Luovi on saanut tammikuussa alkaneet yt-neuvottelut päätökseen. Niiden lopputuloksena Luovi irtisanoo koko maassa 85 henkilöä, joista opettajia on 15 sekä hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöä 70. Irtisanottavista 13 henkilölle tarjotaan ennen irtisanomista uutta tehtävää.

Työpaikkojen vähennykset kohdistuvat yhdeksälle paikkakunnalla, joista yksi on Liperi.

-  Liperissä irtisanotaan 19 ihmistä, mutta sen tarkemmin sitä ei tässä vaiheessa voi kohdentaa. Liperissä meillä on töissä 125 henkilöä, joten prosentuaalisesti määrä on iso, Luovin johtaja Tarja Mänty myönsi torstaina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yt-neuvotteluissa olivat suunnitelmissa myös hallinto- ja tukipalveluhenkilöstön lomautukset, mutta niistä luovuttiin. Säästöjä haetaan irtisanomisten lisäksi kaiken aikaa toiminnoista ja tiloista.

Irtisanomiset aloitetaan ensi viikolla ja ne toteutetaan pääosin tämän vuoden aikana, jotkut vasta vuonna 2016.

Säästötoimenpiteillä Luovi tavoittelee 3  -  3,5 miljoonan euron pysyviä säästöjä. Taustalla ovat koulutusmäärärahojen vähentyminen sekä tulevien vuosien investointitarpeet.

Ammattiopisto Luovi on valtakunnallisesti toimiva ammatillinen erityisoppilaitos, joka tarjoaa koulutusta 24 paikkakunnalla kautta Suomen. Luovissa työskentelee 800 henkilöä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa