Torstai, 19.9.2019 
Reija
Maakunta

Kiinan kursseja jo kolmessa lukiossa

  • Karjalainen
Joensuun normaalikoulun lukiossa kiinaa on opiskeltu yli kymmenen vuotta, ja lehtori Tanja Kettusella on nyt virallinen kielen opettajan pätevyys. Kettusen ympärillä osa  kiinaa opiskelevista abeista ja muista lukiolaisista. Joensuun normaalikoulun lukiossa kiinaa on opiskeltu yli kymmenen vuotta, ja lehtori Tanja Kettusella on nyt virallinen kielen opettajan pätevyys. Kettusen ympärillä osa kiinaa opiskelevista abeista ja muista lukiolaisista.
Joensuun normaalikoulun lukiossa kiinaa on voinut lukea jo kymmenen vuoden ajan. Sen lisäksi opetusta on ollut yläkoulussa ja alakoulun kerhossa.

Myös muissa lukiossa kiinalle on kysyntää: Joensuun lyseon lukiossa alkoi tammikuussa kiinan kielen ja kulttuurin kurssi ja Yhteiskoulun lukiossa kielen voi aloittaa ensi syksynä.

-  Saattaa kestää vielä kauan aikaa, ennen kuin kiina saadaan ylioppilastutkintoon, ennustaa kieltä normaalikoulussa opettava Tanja Kettunen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Toisaalta paljon positiivista on tapahtunut. Opetushallitus kannustaa hankkeillaan kiinan opetusta peruskouluissa ja lukioissa. Lukion uuteen opetussuunnitelmaan kiina ja japani ovat saamassa omat perustekstinsä.

Yhteistyöhankkeita Kiinan suuntaan on monella koululla. Lyseon lukio on aloittanut yhteistyön pekingiläisen luonnontieteisiin ja teknologiaan erikoistuneen koulun kanssa. Koulun opettajia ja oppilaita kävi lyseossa helmikuussa, ja vastavierailua suunnitellaan.

Normaalikoululla on vireillä kumppanuus Nanjingin yliopiston alaisen lukion kanssa. Itä-Suomen yliopistolla on jo yhteistyötä Nanjingin yliopiston kanssa.

Tanja Kettunen, sai pätevyyden kiinan opettajaksi tammikuussa. Hän on ensimmäisen neljän opettajan joukossa, jotka ovat saaneet tänä talvena pätevyyden opettaa kieltä peruskoulussa ja lukiossa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa