Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Maakunta

Nurmeksen vanhan sairaalan tontti täyttyy vihdoin

  • Karjalainen
Nurmeksen yhdellä keskeisimmällä paikalla oleva tontti rakentunee täyteen jo lähivuosina. Vanhan sairaalan tontille suunnitellaan monipuolisia asumistiloja ja päiväkotia. Tontti on ollut tyhjillään 1980-luvun alusta, jolloin kaupunki purki sillä olleet rakennukset.

On hyvin mahdollista, että vireillä olevat rakennussuunnitelmat toteutuvat, sillä kaupunki on tilojen keskeinen rakentaja. Se on sijoittanut päivähoitostrategiassaan tontille päiväkodin, ja kaupunginasunto-osakeyhtiö on jo useamman kerran käsitellyt pienen kerrostalon rakentamista alueelle.

Kaupunginjohtaja Asko Saatsi mainitsee tontin muina vireillä olevina hankkeina kovan rahan kerrostalon ja Mehiläisen monipuolisen tehostetun palveluasumisen yksikön. Toimijat kokoustavat rakennusten tehtyjä massoittelusuunnitelmia huhtikuussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Lisäksi tontille on mietitty virasto- ja liiketilaa, Saatsi kertoo. Hankkeen edistyessä tekninen toimi hahmottelee alueen tonttijaon, ja valtuusto päättää myyntihinnasta.

Vanhan sairaalan tontin pinta-ala on 5 700 neliömetriä, ja sille voidaan rakentaa tilaa noin 3 000 kerrosneliömetriä.

Saatsin mukaan tähänastisessa suunnittelussa on suurimmaksi ongelmaksi ilmennyt autojen paikoitus. Parkkipaikat olisi sijoitettava alueen ulkopuolelle, ja päiväkodille on järjestettävä turvalliset kulkuyhteydet.

- Kerrostalon toteutuminen on tietysti kysynnästä kiinni.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa