Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Maakunta

Koulukiusattu palasi vanhaan kouluunsa - näytelmän kera

  • Karjalainen
Oli kaunis lokakuinen pakkaspäivä. Kymmenvuotias kontiolahtelainen Janne Kinnunen tuli puoliltapäivin koulusta kotiin. Tyhjään kotiin. Hän koki olevansa kaiken keskellä täysin yksin.

Hämähäkkimies-lehteä lukiessaan Kinnuselle tuli olo, ettei hän enää jaksa.

Hän otti asekaapista aseen ja istui viileän vintin rappusilla. Aseenpiippu suussaan hän ajatteli, että tämä on kaunis päivä kuolla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sinä päivänä Kinnunen ei kuollut. Jostakin löytyi sisua jatkaa elämää koulukiusaamisesta huolimatta ja lopulta Kinnunen löi takaisin ja kiusaaminen loppui.

Arvet kuitenkin jäivät syvälle. Niin syvälle, että Joensuun kaupunginteatteristakin tuttu, nykyisin Kajaanin kaupunginteatterissa näyttelevä Kinnunen kirjoitti kokemuksistaan koulukiusaamisaiheisen näytelmän Tänään koulun jälkeen.

Esitystä on nyt esitetty lähes sata kertaa etupäässä kouluissa. Yksi vaikeimmista esitysareenoista oli edessä maanantaina, kun Kinnunen palasi esityksensä kanssa entiseen yläkouluunsa Kontiolahdelle.

-  Kyllä tänne tullessa vähän herkemmällä kävin, vaikka ei minua enää täällä kiusattukaan, Kinnunen toteaa entisessä opinahjossaan.

Aiheesta lisää tiistain Karjalaisessa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa