Sunnuntai, 29.11.2020 
Aimo
Maakunta

Vihtori Rämän johtajasopimus päättyi

  • Karjalainen
Vihtori Rämä (kuvassa) ei jatka teatterinjohtajana Joensuun kaupunginteatterissa.

Joensuun kaupunginhallitus ilmaisi maanantaina huolensa Joensuun kaupunginteatterin talous- ja katsojalukujen laskusuunnasta. Teatterin tase ei kestä toista perättäistä tappiollista tilinpäätösvuotta. Kaupunginhallitus edellyttikin Pohjois-Karjalan Teatteriyhdistys Ry:ltä nopeita toimia tilanteen korjaamiseksi.

Kaupunginhallituksen evästyksen pohjalta Pohjois-Karjalan Teatteriyhdistys Ry:n hallituksen kokouksessa 28. huhtikuuta päätettiin yksimielisesti, että teatterinjohtaja Vihtori Rämän johtajasopimus päättyy välittömästi. Hallituksen puheenjohtaja Pasi Hartikaisen mukaan erottamisessa oli kyse luottamuksen puutteesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Luottamusta joko on tai ei ole, Hartikainen toteaa.

Vihtori Rämälle päätös tuli täytenä yllätyksenä. Sosiaalisen median Twitter-tilillään Rämä paljasti tapahtuneen tuoreeltaan ja kirjoitti: "Teatteriyhdistyksen hallitus irtisanoi juuri äsken johtajasopimukseni. Huomisesta eteenpäin olen työtön. Jännä tunnelma."

-  Tämä oli iso shokki ja tuli täysin puun takaa, Rämä totesi Karjalaiselle hallituksen kokouksen jälkeen.

Hallitus valitsi johtoryhmän jäsenistä koostuvan työvaliokunnan, joka vastaa toistaiseksi teatterin toiminnasta. Teatterinjohtajan tehtävä laitetaan hakuun toukokuun 2015 aikana samalla, kun organisaation tehtävänjakoa terävöitetään.

Yhteisenä tavoitteena on luoda sellainen ohjelmistorakenne ja toimintakulttuuri, joka tuo teatteriin riittävästi katsojia ja lipputuloja taiteellisesta tasosta tinkimättä. Tämän toteuttamisessa ohjelmistovalinnat ja tuotantojen kustannukset ovat keskeisessä asemassa.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi