play

Riitta Oikarinen uuden Pohjois-Karjalan TE-toimiston johtajaksi

Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimiston johtajaksi on nimitetty johtaja Riitta Oikarinen.

Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimiston johtajaksi on nimitetty johtaja Riitta Oikarinen.

Karjalainen

Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimiston johtajaksi on nimitetty johtaja Riitta Oikarinen. Oikarinen toimii tällä hetkellä Heinolan TE-toimiston johtajana. Oikarisella on pitkä ura työ- ja elinkeinotoimistojen ja sitä edeltävien organisaatioiden johtajana Hämeessä sekä Kainuussa. Riitta Oikariselle on kertynyt monipuolinen kokemus haastavista työmarkkinatilanteista ja muutostilanteiden johtamisesta.

TE-toimiston johtajan viisivuotinen toimikausi alkaa virallisesti 1.1.2013, mutta Oikarinen aloittaa jo 1.8.2012 Pohjois-Karjalan ELY-keskuksessa uuden TE-toimiston suunnittelu- ja valmistelutyössä.  
TE-palvelut uudistuvat voimakkaasti uuden toimiston perustamisen myötä.

Koko maan kattavassa uudistuksessa muuttuvat niin palvelujen sisällöt kuin toimintatavatkin entistä asiakaslähtöisempään suuntaan. TE-palveluverkko tulee muodostumaan TE-palvelupisteistä ja tarvittavasta määrästä yhdessä kuntien ja KELAn kanssa toteutettavista yhteispalvelupisteistä. Tämä tuo merkittäviä muutoksia toimiston johtamiseen ja organisoitumiseen.

ELY-keskukset ohjaavat alueensa TE-toimistoja. Pohjois-Karjalan TE-toimisto ja sille uusi johtajan virka perustettiin helmikuussa 2012. Uusi toimisto käynnistyy 1.1.2013, jolloin nykyiset Pielisen Karjalan, Keski-Karjalan sekä Joensuun seudun TE-toimistot lakkaavat. Uusi TE-toimisto tulee toimimaan usealla paikkakunnalla, ja sen hallinto keskittyy Joensuuhun.