Lauantai, 30.5.2020 
Pasi
Maakunta

Paasikivi-Seuran 50-vuotisjuhlassa puhuttiin historiasta

  • Karjalainen
Joensuun Paasikivin-Seuran edustajat Antti Heliövaara (vas.)  ja Pentti Hyttinen sekä juhlapuhuja professori Martti Häikiö saapumassa juhlaan. Joensuun Paasikivin-Seuran edustajat Antti Heliövaara (vas.) ja Pentti Hyttinen sekä juhlapuhuja professori Martti Häikiö saapumassa juhlaan.
Joensuun Paasikivi-Seuran puheenjohtajan, maakuntajohtaja Pentti Hyttisen mukaan 50-vuotiaalla seuralla on ollut tärkeä sija valtakunnallisessa ja maakunnallisessa keskustelussa.

-  Teemoista ei ole ollut puutetta, ja eikä niin ole varmaan jatkossakaan. Näyttää siltä, että kansainvälisen politiikan käänteet ovat käymässä yhä ripeämmiksi. Uutisten ja informaatiotulvan jäsentämiseksi tarvitaan tällaista kasvokkaista keskustelua ja vuorovaikutusta, hän sanoi seuran juhlassa tiistaina.

Juhlassa julkistettiin seuran 50-vuotishistoriikki Ulkopoliittisten kysymysten aallonharjalla, jonka on kirjoittanut filosofian maisteri Jarkko Koukkunen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen itsenäisyyden saavuttaminen ja säilyttäminen on ainutlaatuinen tarina, ja sen tunteminen on suomalaisen identiteetin tärkein perusta, muistutti professori Martti Häikiö Joensuun Paasikivi-Seuran 50-vuotisjuhlan juhlapuheessa.

Maamme itsenäisyydellä on hänen mukaansa kolme tukevaa jalkaa: sivistys, talous ja kansanvalta, ja nämä yhdistyvät J.K. Paasikiven henkilössä.

- Paasikivi etsi historiasta ymmärrystä pienen kansan olemassaolontaisteluun suurvaltojen ’veripunaisen valtioedun’ puristuksessa. Pienen kansan on koetettava elää niin, että hyvät välit suurvaltoihin säilyvät ja ne kunnioittavat Suomen oikeutta valita oma tiensä.

- Pankkimiehenä Paasikivi ymmärsi, että ilman omaa vahvaa taloutta ei itsenäisyys ole kestävällä pohjalla.

Joensuun Paasikivi-Seurassa on runsaat 140 jäsentä koko maakunnasta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa