play

Karjalan messut alkavat huomenna - video

Stora Enson osastolla Heidi Hämäläinen ja Jani Palokki pystyttivät osastoa torstaina.

Stora Enson osastolla Heidi Hämäläinen ja Jani Palokki pystyttivät osastoa torstaina. Kuva: Ritva Melentjeva

Karjalainen

Viikonloppuna järjestettävien Karjalan messujen järjestelyt ovat edenneet hyvin aikataulussa. Joensuun areenalle on sijoitettu aiempaa enemmän messuosastoja ja juhlalava löytyy jäähallista.

- Yrityspainotteisuus on aiempia vuosia vahvemmin tällä kertaa. Kuntatalouden tiukkuus näkyy pienempinä osastoina kuntien ja julkisyhteisöjen kohdalla, Pohjois-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja Tiina Tolvanen kuvaa.

Myös pieniä yrittäjiä ja kansalaisjärjestöjä on päässyt mukaan pöytäpaikoille.

- Osastoilla on aiempaa enemmän toiminnallisuutta ja kivoja juttuja kävijöille, Tolvanen kuvaa.
Karjalan messuista odotetaan 25 000 kävijän suurtapahtumaa. Pohjois-Karjalan yrityksiä ja julkisyhteisöjä sekä kansalaisjärjestöjä on paikalla noin viisi sataa erilaista näytteilleasettajaa.

Messuilla riittää nähtävää myös tapahtumalavalla. Kuorokatselmus esittelee kymmenen maakunnan aikuiskuoroa ja kaksi lapsikuoroa. Kuulijoita juhlalavan luo mahtuu peräti kaksituhatta henkeä.

Messuilla on paljon ohjelmaa, jossa muun muassa kuorokatselmus, seminaareja ja politiikkafoorumia. Lapsille tarjolla on muumikonsertti, alpakat ihmettelyä ja satuteatteria.

Laulamaan pääsee myös seniorikaraokeen. Teatterit esittäytyvät Joensuu areenassa antaen näytteitä kesäteatteriohjelmistoista. Messuilla valitaan Karjalan neito 2012.