Maanantai, 16.9.2019 
Hilla, Hille, Hellevi
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Maakunta

Norssi pärjäsi parhaiten lukiovertailussa

Joensuun normaalikoulu oli Pohjois-Karjalan paras sekä pakollisten että kaikkien aineiden vertailuissa, joiden kärkeä miehittävät samat lukiot vuodesta toiseen. Etelä-Tapiolan lukio oli paras, kun MTV3 vertaili kaikkien kirjoitettujen aineiden arvosanoja.

Helsinkiläinen Ressun lukio oli nyt toinen ja helsinkiläinen SYK kolmas.  Pakollisten aineiden vertailussa järjestys oli sama, mutta edelle kiilasi Enontekiön Erälukio yhdellä abillaan.

Kaikissa aineissa Etelä-Tapiolan keskiarvo oli 37,1, kun maan keskiarvo oli 23,9. A:sta sai kaksi ja L:stä seitsemän pistettä.

Tässä vertailussa Joensuun normaalikoulu oli 26,7 pisteellään sijalla 55. Maakunnan hopeaa sai Ilomantsi( 26, 2 ) ja pronssia Kitee ( 25 ).

Koko maan keskiarvoa paremmin pärjäsivät myös Joensuun lyseon lukio, Itä-Suomen suomalais-venäläisen koulun lukio, Valtimo ja Kontiolahti tässä järjestyksessä.

Heikoiten meni Tohmajärvellä, joka oli  17. viimeinen. Listan hännillä oli helsinkiläinen Apollon yhteiskoulu, jossa joka kolmas reputti.

Pakollisissa aineissa Joensuun normaalikoulu oli hienosti sijaluluvulla 28. Pohjois-Karjalan muut sadan parhaan joukkoon päässeet olivat Polvijärvi ( 64.), Ilomantsi ( 66.) ja Joensuun lyseon lukio ( 84.).

Pakollisissa aineissa maakunnan heikoin oli Lyseon lukion aikuislinja sijallaan 398. Tohmajärvi oli 389:s. Muun muassa HS:n julkaisemassa pakollisten aineiden listassa lukioita oli 435.

Lue lisää: Rehtorit: Lukiovertailuissa selviä puutteita

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa