Sunnuntai, 19.11.2017 
Elisabet, Liisa
Maakunta

Kuninkuusravien virallisen kimppahevosen osuuksista puolet myymättä

  • Karjalainen

Kuninkuusravien virallinen kimppahevonen, I.P. Valo, on jo juossut ensiesiintymisensä ravikansalle. Kesäkuun puolivälin koelähtö oli ravurilta pirteä näytös, mutta sen jälkeen vauhti on ollut hieman verkkaisempaa. Terveysongelmat astuivat hevosen huoleksi heinäkuun puolivälissä.

Suomenhevostamma on Talli Valoilmiön omistuksessa. Tavoitteena on koota 400 osuutta käsittävä kimppa, johon pääsee osalliseksi 100 euron sijoituksella. Pohjois-Karjalan oman kimppahevosen osuuksia on myyty tasaiseen tahtiin.

Hyvä koelähtö ja tamman ensimmäinen startti Lieksassa kesäkuun lopulla aiheuttivat piikit myyntiin.
- Aina kun hevonen on startannut, ihmiset muistavat, että meillä on Pohjois-Karjalassa oma hieno kimppahevonen. Tämä on näkynyt hetkittäin lisääntyneinä osuuksien myynnillä, sanoo kimpan vetäjä Marjo Soikkeli.

Soikkelin mukaan kimppaosuuksista on myymättä vajaa puolet.
- En ole huolissani osuuksien myymisestä, ennemminkin siitä, saanko itse osuutta, Soikkeli naureskelee.

Soikkeli kertoo omistajien olleen innostuneita sijoituksestaan. Syksyllä heille on suunnitteilla tapaaminen ja pian saataneen myös Pohjois-Karjalan kimppahevosen fanituotteita.
- Ei ole semmoista omistajaa, joka ei omaansa usko. Omistajia on ollut raveissa mukavasti paikalla, kauimmaiset ovat tulleet Savonlinnasta asti katsomaan tammaa, Soikkeli kertoo.