Tiistai, 29.9.2020 
Mika, Mikko, Miika
Maakunta

Pohjois-Karjalan miehiä etsitään tutkimukseen ja dokumenttiin - hae mukaan nyt

  • Mia Rouvinen
Aihekuva Aihekuva

Mitä Pohjois-Karjalan miehille kuuluu Pohjois-Karjala-projektin jälkeen? Tähän ja laajemminkin suomalaisten terveyteen liittyviin kysymyksiin pyrkii vastamaan elokuun alussa käynnistynyt tutkijoita ja toimittajia yhdistävä tutkimushanke.

Hanke hakee sekä tutkimukseen että dokumenttielokuvaan Pohjois-Karjalassa 1960-luvulla syntyneitä miehiä, jotka ovat asuneet maakunnassa ainakin Pohjois-Karjala-projektin alkuaikoihin.

Koulutus ja tulotaso näkyvät terveyseroissa, mutta myös alueelliset erot ovat Suomessa suuria etenkin miesten keskuudessa. Elokuun alussa käynnistyneessä hankkeessa oletuksena onkin, että terveyseroihin vaikuttavat paikalliset ja sosiaaliset, kuten ympäristöön ja arkeen, liittyvät tekijät.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mukaan lähtevillä miehillä on ainutlaatuinen mahdollisuus olla osana tutkimusta, joka avaa uusia näkökulmia suomalaisten terveyteen sekä suomalaiseen terveystutkimukseen.

Ylen Dokumenttiprojektissa esitettävän dokumenttielokuvan kuvaukset ajoittuvat talveen ja kevääseen, mutta siihen sekä tutkimukseenkin voi hakea mukaan jo nyt. Osallistuminen edellyttää valmiutta pohtia elettyä elämää ja kertoa rohkeasti omasta elämästään.

Tutkimusaineisto kerätään haastattelemalla ja haastattelut tehdään vuodenvaiheessa. Tutkimukseen osallistuvien henkilöllisyyttä ei paljasteta, eikä siitä aiheudu kustannuksia mukaan lähteville.

Dokumenttiin mukaan haluavat voivat varautua siihen, että mukaan valittujen arkea kuvataan useana päivänä talven ja kevään aikana.

Kone-säätiön rahoittama, Terveyden luokkakuva: Pohjois-Karjala-projektin perilliset 2010-luvun Suomessa -hanke jatkuu marraskuuhun 2016 saakka. Dokumentin lisäksi hankkeessa tuotetaan muun muassa yleistajuisia artikkeleita, joita julkaistaan esimerkiksi Sanomalehti Karjalaisessa.

Jos haluaisit mukaan dokumenttiin, voit ottaa yhteyttä suoraan dokumentin ohjaajaan Simo Sipolaan, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Jos haluaisit mukaan tutkimukseen, ota yhteyttä tutkimushaastattelut tekevään tohtorikoulutettavaan Niina Kuuvaan, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi