Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Maakunta

Karelia-amk:n lukuvuosi avataan tänään Ilosaaressa

Arkistokuva viime vuodelta. Arkistokuva viime vuodelta.

Karelia-amk:n lukuvuoden 2015-2016 avajaisia vietetään tänään torstaina Joensuun Ilosaaressa. Festaritunnelmissa vietettävien avajaisten ohjelma alkaa kello 13.

Avajaisten ohjelmassa on muun muassa opiskelijoiden ja henkilöstön esityksiä, kilpailuja, esittelypisteitä sekä kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen videotervehdys.

- Yhteiset vuoden kiertoon liittyvät juhlat ja rituaalit ovat tärkeitä korkeakouluyhteisömme yhteisöllisyyden rakentamisessa. Ne rytmittävät vuotta ja luovat perinteitä. Tänäkin vuonna pyrimme tekemään avajaiset opiskelijoiden ehdoilla, kertoo rehtori Petri Raivo.

Karelia-amk:ssa on aloittanut opintonsa tänä syksynä noin 840 uutta tutkinto-opiskelijaa. Vieraskielisessä koulutuksessa paikan vastaanotti 41 opiskelijaa, joista 32 on ulkomaisia. Eniten opiskelijoita tulee Vietnamista (16) ja Venäjältä (13).

Karelia-ammattikorkeakouluun haki kevään 2015 korkeakoulujen yhteishaussa yhteensä 4618 hakijaa, joista 1883 valitsi Karelia-ammattikorkeakoulun ensisijaiseksi hakukohteekseen. Hakemuksia saatiin yhteensä noin 6000. Eniten hakijoita kiinnostivat edellisvuosien tapaan sosiaali- ja terveysalan koulutukset.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi