play

Joensuu ja Outokumpu pohtivat kuntaliitosselvitystä

Karjalainen

Joensuun ja Outokummun kaupungit aikovat lähteä selvittämään kuntaliitosta. Kummankin kaupungin kaupunginhallitus käsittelee ehdotusta kuntaliitosselvityksen käynnistämisestä juhannuksen jälkeisenä maanantaina.

Aloitteen kuntaliitosselvityksen käynnistämisestä on tehnyt Outokumpu. Kaupungeilla ei ole tällä hetkellä yhteistä maarajaa.

Joensuun ja Outokummun liitoksella syntyisi reilun 81  000 asukkaan kaupunki, joka ei mahtuisi aivan Suomen kymmenen suurimman kunnan joukkoon. Tällä hetkellä kymmenenneksi suurin on vajaan 87  600 asukkaan Kouvola.

Mahdollisen kuntaliitoksen aikataulusta ei ole vielä esitystä. Yksityiskohtiin aiotaan palata tarkemmin elokuussa kesälomakauden jälkeen.

Sekä Joensuu että Outokumpu antoivat keväällä hallituksen kuntauudistushankkeeseen liittyen lausunnon, jonka mukaan valmiutta liitoksiin on.

Joensuuhun on 2000-luvulla yhdistynyt neljä kuntaa. Tuupovaaran ja Kiihtelysvaaran liitokset tehtiin vuoden 2005 alusta. Pyhäselkä ja Eno liittyivät Joensuuhun vuoden 2009 alusta.